tirsdag 27. september 2011

Stoloppgave.

Vi fikk i oppgave å lage en stol for noen uker tilbake. Nei, vi lagde ikke en stol i tre, eller plast eller i ekte størrelse: Vi lagde en papirstol, i miniatyr med ferdig mal og ut ifra den oppgaven skulle vi dekorere stolen med noe som beskrev oss selv. Jeg viste ikke om at vi skulle lage denne bloggen da, men det vet jeg nå så fra nå av kommer det underveis bilder men her får dere nøye dere med det ferdige resultatet så skal jeg prøve så godt jeg kan å forklare hva vi gjorde.


1. Vi fikk altså malen, og skulle klippe ut stolen og vi kunne velge form selv så lenge den kunne limes sammen til å bli en stol.
2. Vi skulle dekorere stolen, dere kan se her hvordan jeg dekorerte min for at den skulle si noe om meg selv.
3. Vi limte den sammen for at den ikke skulle ligge som et stykke papir på pulten, og den fikk da; som dere ser en slags 3D effekt.


4. Det ferdige resultatet ble stiftet på et stykke papp, slik at det kunne henges opp på veggen på denne måten, som dere ser er alle stolene helt ulike, bildene her er lånt av noen i B klassen. Her ser vi hvordan alle sammen hadde samme utgangspunktet og alle fikk ulikt resultat.Dette er altså min stol, og jeg valgte å klippe den ut etter malen. Jeg dekorerte den i svart, men med setet i regnbuens farger og glitter på. Grunnen til at jeg gjorde dette var fordi jeg ikke har noe fritidsaktivitet, noe jeg så samtlige andre benytte seg av, eller en favoritt TV-serie osv. Jeg dekorerte den mens jeg tenkte på en tyngre periode jeg hadde noen måneder tilbake, og satt regnbuen i fokus fordi den blir sett på som en positiv ting – Og kontrasten gjør at regnbuen er det folk legger merke til på stolen min.Den er også uferdig med vilje under, selv om jeg vet at det kan virke som om jeg hadde hastverk og ikke hadde tid til å gjøre den ferdig. Men dette er fordi at jeg fortsatt har mye igjen i livet mitt, og jeg vet ikke om det blir sort eller farget. Jeg ser på den som annerledes enn de andre stolene i den forstand at den er følelsesmessig dypt lagt.Ble jeg fornøyd med resultatet lurer du kanskje? Vell jeg må ærlig innrømme at jeg ikke ville gjort det noe annerledes dersom jeg fikk anledning til det, jeg ville gjort det samme om og om igjen dersom det var mulig. Men under prosessen lærte jeg en del, og fikk bekreftet en del antagelser.


Som for eksempel at papiret ble smålig krøllete av den våte malingen (noe som egentlig er logisk men var uforventet av meg.) Jeg lærte å ha kontroll på saksen når jeg klipper, hvor stor mengde lim jeg trengte for å lime sammen stolen (jeg tok litt for mye på.) Og jeg lærte mer om kontraster. Pluss at jeg også lærte at glitteret gjør fargen under svakere dersom fargen er tegnet med blyant, men det gjorde heller ikke noe, for av og til er det positive svakt og lite.Alt i alt ble jeg fornøyd med produktet og dersom jeg skulle gitt den en karakter: På kun det visuelle så ville jeg gitt den en firer. Dersom jeg skulle gitt den en karakter ut i fra historien bak, ville jeg gitt den en pluss bak fireren. Så alt i alt, føler jeg den er verdt 4+.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar