tirsdag 27. september 2011

Boksoppgave

Vi lagde den oppbevaringseske i papp og med teknikken decopaguè: En teknikk som går ut på å lime på ting, og smøre mange lag med lim over slik at vi får en glatt overflate. Dekoren skulle være inspirert av et av yrkene vi har innen Design og Håndverk, jeg valgte interiørdesigner og sier mer om det lengre ned i teksten.

For å lage denne boksen trenger man en vinkel-linjal, stål-linjal, spiss blyant, maskeringstape og skarp tapetkniv. Så er det bare å sette i gang. Vi jobbet etter ferdiglagde mål, og skulle da måle opp dette på et stykke hardpapp vi fikk utdelt. Målene var som sagt klare, og da var det bare å måle opp med vinkel-linjalen for å så legge stål-linjalen over og kutte ut delene med tapetkniven. Stål-linjalen måtte vi ha fordi det skulle legges en del trykk på kniven for å få den til å trenge igjennom pappen.

Til slutt, når alle delene var kuttet ut av pappen så tapet vi dem godt sammen til det som skulle bli esken. Da er det viktig at alle målene er korrekte slik at lokket passer på underdelen. Det gjorde det egentlig ikke hos meg, jeg jobbet ikke godt med forberedelsene og tok det som en selvfølge at det gikk bra til slutt: Men på DH er det ikke plass til slurv! Nå var esken til slutt tapet sammen, med alle delene.

Da skulle jeg begynne med dekoreringsbiten som jeg lengre nevnte at gikk ut på et selvvalgt yrke innen DH. Jeg valgte interiørdesigner, dette fordi oppgaven ble mer fri da enn dersom jeg skulle valgt frisør, blomsterdekoratør eller søm. Som interiørdesigner kunne jeg brukt boksens farger, tekstil og visuelle utseende som inspirasjon for og f.eks. designe et ungdoms rom.

Hva gjorde jeg? Jeg startet med å male hele boksen hvit, fordi jeg ikke ville ha mange forskjellige farger og former på den. La på sort silkepapir over ca. på midten også dro jeg et strøk decoupagèlim over før jeg limte noen utklipp fra blader slik at det skulle se ut som om de kun var kastet tilfeldig på. Silkepapiret tok jeg igjen og la det inni boksen, på underdelen, lot det henge litt over kantene slik at boksen fikk et rocka og stilig utrykk. Jeg malte den øverste gangen litt ujevnt med sort som jeg også malte innsiden av lokket med. Det som gjensto da var lag på lag med lim også var boksen ferdig.
Hvis jeg skulle lagt vekt på de kriteriene lærerne hadde satt. Ville jeg kanskje gitt meg selv minus fordi at jeg slurvet sånn i starten, og for at jeg oppførte meg vanskelig og uvillig til å lære samt at på grunn av slurven har boksens mål en del feil.

Men, jeg syns uansett utfallet ble bra, og jeg tok til meg kritikken etter litt om og men og resultatet i seg selv kunne ikke vært bedre. Jeg ville gitt den en firer, fordi at det ikke bare handler om resultat men også om prosess, men fordi at resultatet ble så bra som det ble.


Jeg lagde også en reklameplakat til denne boksen i en annen

oppgave, den hadde ingenting med bloggen å gjøre men den viser detaljene og hvordan man kan bruke produktet i en hverdag. Her kan du se bilde av reklameplakaten, og dermed også se det røffe utrykke jeg prøvde å vise på boksen.


1 kommentar:

  1. Enkelt og vakkert! Likte spesielt de gamle avisene du har brukt på lokket, det gjør produktet veldig enkelt, men spennende.

    SvarSlett